Čelada za korekcijo zaležane glave MOOR-P

Čelada za korekcijo zaležane glave MOOR-P

Živimo v času, v katerem smo zelo pozorni na zdravje in izgled naših otrok. Zavedamo se, da družba že zelo zgodaj rada stigmatizira posameznika, še posebno je to pogosto, če je posebnost vizualno očitna. Plagiocefalija je ena od vidnih deformacij in če ni zdravljena, človeka spremlja celo življenje.  Nikakor ni prijetno, če dekle, ali kasneje v zrelih letih ženska ne more imeti pričeske kakršno si želi. Nenazadnje tudi moškim ni prijetno, posebno v zrelih letih, ko se pojavi plešavost, ali ko se odloči za kratko frizuro ali celo pobrito glavo. V primeru nekorigirane plagiocefalije si tega marsikdo ne more privoščiti, saj pritegne prenekateri začuden pogled. Težave se pojavijo lahko tudi pri nošenju očal zaradi obrazne nesimetrije. Naslednji problem so športne čelade, ki se ne prilegajo ustrezno na glavo.To je le nekaj težav, ki se lahko pojavijo že v zgodnjem otroštvu in trajajo celo življenje.

Ukvarjanje z vprašanjem "kaj sem naredil/naredila narobe, da ima moj otrok zaležano glavo?" je brezpredmetno, saj  so vzroki lahko različni, nikakor pa niso starši (vsaj večina) zavestno ustvarili pogojev za razvoj deformacije. Pomembno je, da starši spoznajo problem in po možnosti ukrepajo. Možnost za korekcijo je ortoza za glavo - čelada. Ta način korekcije je v svetu  uspešen in dobro uveljavljen, ter je stalna praksa uglednih otroških klinik. 

Ortozo-čelado je potrebno nositi  čim več. Za maksimalni učinek jo dojenčki običajno nosijo 21-23 ur na dan. najboljši učinek se dosega pri mlajših otrocih (4-8 mesecev). Povprečen čas zdravljenja s čelado je običajno 3 do 6 mesecev, odvisno od starosti otroka in stopnje nesimetrične oblike glave. 

MOOR-P band LITE je ena izmed najlažjih čelad za korekcijo zaležane glave na tržišču! Teže navadnih čelad se ponavadi gibljejo okoli 180-220g, naša nova čelada MOOR-P band LITE pa tehta le 115-125g. To je veliko olajšanje od nepotrebne teže na glavah naših dojenčkov! 

Čelada MOOR-P je izdelana individualno po modelu, iz  termoplastičnega  čvrstega materiala (polietilen ). Zapenja se s  trakom (ježek). V notranjosti je oblazinjena z mehko penastim materialom.Ortoza mora biti v celoti oblikovana tako, da zagotavlja rast glave v pravilno smer.Vsi materiali so namenjeni izdelavi medicinskih pripomočkov in so dermatološko ustrezni-ne povzročajo alergij. Osnovna barva je bela, izbirati pa je možno tudi različne barvne vzorce. 

Za odvzem mere uporabljamo optični 3D skener, tako da ni potrebno mavčanje. Vsako čeldo natančno digitalno obdelamo kar nam omogoča natančno izdelavo. Po vsakem 3 mesečnem obdobju korekcije z čelado MOOR-P, se dojenčkovo glavo ponovno preskenira in primerja z začetnim stanjem. Le tako lahko objektivno določimo stopnjo popravka glave. Foto primerjava je v večini primerov subjektivna in nenatančna. 

 

VSE O ZALEŽANI GLAVI NA ENEM MESTU

Čelada za korekcijo zaležane glave MOOR-P

Čelada za korekcijo zaležane glave MOOR-P

Živimo v času, v katerem smo zelo pozorni na zdravje in izgled naših otrok. Zavedamo se, da družba že zelo zgodaj rada stigmatizira posameznika, še posebno je to pogosto, če je...

Kaj je plagiocephaly-sindrom zaležane glave?

Kaj je plagiocephaly-sindrom zaležane glave?

Izraz plagiocephaly, ki izhaja iz grške besede plagio (poševen, zvit, poševno) in kephale (glava), opisuje asimetričnost lobanje. Plagiocefalija je več ravninska deformacija...

Načini zdravljenja

Načini zdravljenja

Osnovni namen zdravljenja je:   izboljšati izgled otrokove glave v hujših primerih sinestoz (ne plagiocephalija) preprečiti utesnitev možgan - v poštev pride le...

Postopek korekcije z MOOR-P čelado

Postopek korekcije z MOOR-P čelado

V sodelovanju z lečečim zdravnikom se izdela časovni načrt korekcije oblike dojenčkove glave, nato pa se čelado individualno izdela po modelu otrokove glave. Čelada na glavico nikjer ne pritiska,...

Kontakt (Patients care)
MOOR ORTOTIKA IN PROTETIKA

Cesta vstaje 79

1211 Ljubljana-Šmartno, SLO

info@moor-op.com

+386 (0)1 5116292

Kontakt
MOOR ORTOTIKA IN PROTETIKA
Research and development centre

Obrežje 79

8261 Jesenice na dolenjske, SLO

info@moor-op.com

+386 (0)1 5116292

Kontakt (Professionals)
MOOR ORTOTIKA I PROTETIKA d.o.o.

Svete Barbare 30/a

Velika Mlaka

marko.cavlovic@moor-op.com

+385 (0)91 4425 420

Kontakt (Patients care)
MOOR ORTOTIKA I PROTETIKA d.o.o.

Svete Barbare 30/a

Velika Mlaka

info.hr@moor-op.com

+385 (0)99 755 49 49

Moor Ortotika in Protetika je zlatni sponzor:

Udruga amputiraca

© Copyright 2022 MOOR Ortotika in Protetika
izrada web stranica: bumbar-web.com