Postopek korekcije z MOOR-P čelado

V sodelovanju z lečečim zdravnikom se izdela časovni načrt korekcije oblike dojenčkove glave, nato pa se čelado individualno izdela po modelu otrokove glave. Čelada na glavico nikjer ne pritiska, zgolj omeji prostor za rast v določeno smer, in istočasno omogoči rast drugega dela glave v drugo stran, kjer je puščen dodaten prostor v čeladi.

Celoten postopek od meritve do končne namestitve opravi naš dipl.ing.ortotike z dolgoletno prakso in poglobljenim znanjem korekcij glave pri dojenčku.

Za uspešno korekcijo je potrebno več faz: 

Meritev: 

Ob meritvi se pogovorimo o ortozi, njeni estetiki, načinu nošenja, čiščenja, in ostalih vprašanjih, ki se pojavljajo staršem otroka s plagiocefalijo.Za meritev edini v Sloveniji uporabljamo najsodobnejši 3D optični skener, tako da je mučno in neprijetno mavčanje preteklost.  Meritev,  vključno s pogovorom o sami ortozi, nošenju, in ostalih vprašanjih, ki se pojavljajo staršem,  traja približno 60 min, samo skeniranje pa 1-2 minute. Za dojenčka postopek ni naporen, niti neprijeten. Škodljivih vplivov skener nima. 

Preizkus in nameščanje:

Pred dokončno namestitvijo je potreben preizkus čelade, pri katerem preverimo ustreznost korekcije ter dokončno določimo njeno obliko. Opravijo se še morebitni popravki, prilagodijo robovi, ki za dojenčka nikakor ne smejo biti moteči. Ortozo se po preizkusu še estetsko dokonča, in dokončno namesti na dojenčka. Postopek preiskusa in namestitve ortoze se načeloma opravi skupaj v enem dnevu, na željo staršev pa lahko tudi ločeno.  

Kontrola: 

Ker otroška glavica hitro raste je potrebno redno spremljanje ustreznosti čelade, in po potrebi 

sprotno prilagajanje. Da se zagotovi maksimalna natančnost, kontrolo izvajata naš ing.ortotike na približno 14 dni. Navadno se termine določi vnaprej obnamestitvi čelade.

Postopek korekcije z MOOR-P čelado
Contact (Patients care)
MOOR ORTOTIKA IN PROTETIKA

Cesta vstaje 79

1211 Ljubljana-Šmartno, SLO

info@moor-op.com

+386 (0)1 5116292

Contact
MOOR ORTOTIKA IN PROTETIKA
Research and development centre

Obrežje 79

8261 Jesenice na dolenjske, SLO

info@moor-op.com

+386 (0)1 5116292

Contact (Professionals)
MOOR ORTOTIKA I PROTETIKA d.o.o.

Svete Barbare 30/a

Velika Mlaka

marko.cavlovic@moor-op.com

+385 (0)91 4425 420

Contact (Patients care)
MOOR ORTOTIKA I PROTETIKA d.o.o.

Svete Barbare 30/a

Velika Mlaka

info.hr@moor-op.com

+385 (0)99 755 49 49

© Copyright 2022 MOOR Ortotika in Protetika
izrada web stranica: bumbar-web.com